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Dear Mz, Ashworth;

This responds ta your letter regarding specification packaging mammg requirements
under the Hazardous Materials Regulations (HMR; 49 CFR Parts 171-180). Spamﬁcally,
you state that you purchase “off-the-shelf” packagings that are telsted to various Type A
and UN standard performance requirements for Class 7 (radioactive material). You
express concern that the fabricators of the packagings canmot ensure conformance %o the
additional design requirements in §§ 173.412-and 178.350 for Spemﬁcaunn TA, Type A
pac}zagznvs because they do not know the specific material that will be contained in each
packaging. You ask which persons may certify packagings if they have not been tested in
the configuration to be shipped and whether the manufacturer’s fame and address or
symbol must be placed in 2 specific sequence on Specification 7A, Type A packagings.

If a packaging has not been tested in the conﬁgurahcn to which it will be used to
transport a hazardous material, testing is reqmrcd prior to shipment end may be
performed by either the manufacturer or the user. If the user performs the required
testing, the user must mark the packaging to indicate that it conforms to all applicable

_specification requirements. The user rmust have a copy of all documentation required to
support the packaging's compliance with the marked specification. The mark represents
the person who certifies, by marking the name and address or symbol, that the packaging
is in full compliance with all applicable requirements in Parts 173 and 178 for the marked
specification.

With respect to the correct sequence of the manufacturer’s name and address or symbol
on the packaging, the HMR (§ 173.2) do not specify a requirement for the sequenczon a



Specification 7A, Type A packaging. A UN performance standard packaging, however,
must be marked with the manufacturer’s name and address or symbol following the
country of manufacture, as specified in § 178.503(a) and (a)(8).

I'hope this information is helpful. If you need additional assistance, please do not
hesitate to contact this office.

Sincersly,

Hattie L. Mitchell .
Chief, Regulatory Review and Reinvention
Qffice of Hazardous Materials Standards



